Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
AKUcenter Højagergaard
AKUcenter Højagergaard
Højagergård Topfrise 5

Havemøbler og brugskunst 

Herunder finder du en oversigt over de produkter vi fremstiller til bl.a. Højagergaards Gårdbutik

På Højagergaards Snedkeri fremstiller vi bl.a. redekasser, opbevaringskasser, bord-bænkesæt, højbede og sandkasser i lærketræ.
Vores lærketræ er lokalt træ fra sjællandske skove, så vi har kørt ud for selv at se hvordan det bliver fældet, skåret til planker og tørret. Når vi efterfølgende skærer plankerne op og samler borde, højbede og kasser af dem, så er vi fortrolige med vores materiale, lige fra skoven og til du køber det færdigt bearbejdet. Det giver arbejdsglæde og ejerskab.

Foto af to bageruller, der er lagt på en bordplade.    

Bagerulle

Træet er godt dansk bøgetræ og skåret fra store planker. Behandlingen af træet, fra rå tilstand til færdigt produkt, er en vigtig del af forståelsen for arbejdsprocessen.
Bagerullen er drejet i fri hånd, således at medarbejderen har direkte kontakt med træet igennem drejestålet og derfor selv bestemmer udseende og kvalitet. I og med at det er frihåndsarbejde, bliver den enkelte bagerulle et unika i længde og tykkelse.
Medarbejderne har pakket rullen og sælger den bl.a. fra Højagergaards gårdbutik.
Træet er ubehandlet og har som bagerulle bedst af, at forblive tør og ubehandlet. Inden den skal anvendes, gnides den med lidt mel. Efter brug rengøres den med koldt vand og tørres godt. Bliver den lidt ru i overfladen, kan den slibes let med fint sandpapir.
Bagerullen er god til at rulle tynd dej ud med, bl.a. dej til kiks, knækbrød og andre flade brød. Idet man har en bedre føling med dejen og ikke kommer til at trykke for meget ned i dejen.

Længde ca. 300-400 mm, diameter ca. 30 mm

Pris: 100,- inkl. moms

Foto af vindmølle der er hængt op udendørs.

Vindmølle

Møllen er en dekorativ uro, der fanger blikket i nogle ellers stille omgivelser. Når den ikke drejer i vinden er den smuk at betragte med sine organiske former.
Træet er sjællandsk lærk og skåret fra store planker. Behandlingen af træet, fra rå tilstand til færdigt produkt, er en vigtig del af forståelsen for arbejdsprocessen. Ligeledes er der mening i at skære stål og dreje gevind i staget til møllen, da den er udviklet af værkstederne selv. Medarbejderne har pakket møllen og sælger den fra Højagergaards gårdbutik.
Træet er ubehandlet og bliver gråt med tiden. Hvis du vælger at påføre lidt træolie, holder træets farve længere.
Staget er i rustfrit stål med topmøtrikker i messing i hver ende af staget.

Bredde 200 mm, højde 275 mm

Pris: 135,- inkl. moms

Foto af et skærebræt, der ligger på en bordplade.

Spækbræt

Brættet er et "arbejdsbræt". En arbejdsflade fremstillet til "tørt" arbejde i køkkenet, og er derfor uden saftrille. Så kan der hakkes, snittes og skæres på en ubrudt flade. Størrelsen er valgt ud fra, at der skal være plads til at lægge fra når der arbejdes. Træet er godt dansk bøgetræ og skåret fra store planker. Fire gummidupper af teknisk gummi er fræset ned på bagsiden af brættet, således at brættet ikke glider på køkkenbordet. Gummiet smitter ikke af og er resistent overfor fedt og lignende.
Spækbrættet er ubehandlet og kan behandles med en neutral spiseolie eller en opløsning af sæbespåner eller brun sæbe. Alt efter hvilken behandling der anvendes vil træet ændre farve. Anvendes sæbe vil træet holde den lidt lyse farve og det vil være naturligt at rengøre spækbrættet i sæbespåner eller brun sæbe. Olien vil gøre træet lidt mørkere, til gengæld behøver du ikke behandle med olie hver gang brætter har været i brug. Efter rengøring skal træet tørre. Spækbrættet må ikke vaskes i maskine.


Bredde 310 mm, længde 500 mm, tykkelse 35 mm

Pris: 300,- inkl. moms 

Foto af et bord/bænkesæt set fra siden.

Bord/bænk sæt

Eller som mange siger - picnicbord. Bordet er fremstillet af medarbejdere på Højagergaards Snedkeri. Det er et produkt, som har været i produktionen i mange år, men som gennem årene har gennemgået en udvikling, så det i dag, er højnet i stabilitet, styrke, holdbarhed og kvalitet.

Træet er 27mm tyk lærk som er hjemtaget i rå planker, som er tørret ned til ca. 12 - 14 procent træfugtighed, hvorefter de er forarbejdet. Bordet er ubehandlet og selvom det er kernetræ og dermed selvkonserverende, er det en god ide at behandle bordet med en udendørsolie. Gerne en gang om året. Efter et par år udendørs skal møtrikkerne efterspændes.


Standard: Bordplade bredde 80 cm, længde 180 cm

Pris: 1.700,- inkl. moms


Lang: Bordplade bredde 80 cm, længde 220 cm

Pris: 1.900,- inkl. moms

Foto af højbedskasse og detaljevisning af samlingen på kassens hjørner.

Højbedskasser

Kasserne er fremstillet i lærketræ og udført af medarbejdere på Højagergaards Snedkeri. Samlingerne er med dyvler og rundstokspløkke for at undgå søm og skruer. Kasserne er ubehandlet, men skal have en oliebehandling inden ibrugtagning. Lærketræ er egnet til brug udendørs, men har brug for den omtalte behandling for at undgå at træet tørre ud og derved påbegynder en hurtigere nedbrydning.
For at beskytte træet er det tilrådeligt, at forer indvendigt med plast, inden den fyldes med jord.
Kasserne fremstilles i størrelser i modul 500mm. Den mindste er 500 x 500mm og derefter kan brede og længde øges med 500mm, (f.eks. 1000 x 500 eller 2000 x 1000 osv.). Højden på alle kasserne er 470mm. Bræddernes tykkelse er 27mm. Og hjørnestolperne er 70 x 70mm.
En bund kan købes og placeres i kassen efter ønske. For eksempel kan det være nyttigt at sætte bunden højt, hvis kassen skal bruges til krydderurter eller sommerblomster. Sættes bunden helt nede, er der mulighed for at anvende kapilarkasse og plantesæk i kassen.
Vi kan også tilbyde at tilplante kassen med blomster, urter eller stauder fra Gartneriet.
Hvis en af de mindre kasser skal kunne flyttes rundt på terrassen kan der monteres hjul på kassen eller hvis kassen skal stå på samme sted, men hæves lidt over terræn kan mindre fødder monteres.

 

Priser: Ring venligst til Snedkeriet på 2937 0171 eller 3018 4652

Foto af bænke i fire forskellige størrelser

   .

Bænke 

Vore bænke er fremstillet i lærketræ og galvaniseret stål af medarbejdere på Højagergaards Snedkeri og Metalværksted. De er designet på Snedkeriet i samarbejde med Metalværkstedet og er et udtryk for det gode tværfaglige samarbejde.

Det er tilstræbt, at bænkens udtryk bliver et ”svævende udtryk”, selvom den er fremstillet af massive og ”tunge” materialer. Den er forholdsvis tung, men kan nemt tages under armen og bæres hvorhen i haven, der lige er brug for den. Eller den kan anvendes, som bænk i entrèen, hvor der kan være behov for at sidde og tage fodtøj på. Yderligere kan den bruges ved bordet eller som ekstra siddepladser.

Træet er ubehandlet og det anbefales at give olie/voks afhængig af om bænken skal stå ude eller inde. Endelig kan planken overfladebehandles med lak. Her anbefales det at bruge en lak, som er vejrbestandig ( f.eks., skibslak)

Vore bænke fremstilles i længderne:

ca.665 mm, ca.1000 mm, ca.1450 mm, ca.1900 mm.

Bredden afhænger af træstammens bredde. Typisk 240/350 mm.

Priser: Bænk 1: 450,- Bænk 2: 525,- Bænk 3: 750,- Bænk 4: 1275,-

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /Gaardbutik/Havemoebler-og-brugskunst