Kontakt
Til forsiden|Læs op|Sitemap|Print
AKUcenter Højagergaard
AKUcenter Højagergaard
Højagergård Topfrise 1

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

STU på Højagergaard

Den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse er målrettet mod unge under 26 år, der af fysiske eller psykiske grunde ikke - selv med socialpædagogisk støtte - vil kunne gennemføre en ungdomsuddannelse på normale vilkår.

Formål

At etablere et udviklingsforløb for unge mennesker, som står over for at skulle træffe et valg omkring arbejde og uddannelse. Forløbet planlægges med udgangspunkt i afklaring, uddannelse og udvikling. Uddannelsen skal ses som en portal til anden uddannelse og fremtidige beskæftigelse, i eller uden for den beskyttede del. Uddannelsen tilrettelægges individuelt og i samarbejde med UU vejleder med udgangspunkt i den unges ønsker, og der tilstræbes et forløb, hvor afklaring af personlige, faglige og sociale ressourcer opnås. 

Indhold

Højagergaards STU er i høj grad bygget op om vores værksteder, som giver utroligt gode muligheder for, at den enkelte elev kan få lov til at prøve sig selv og sine interesser af i et trygt miljø. Igennem året er der skiftevis perioder med praktik og undervisning, så i nogle perioder vil alle ugens timer gå til praktisk arbejde, og i andre perioder vil en del af timerne gå til undervisning.

Hovedformålet med uddannelsen er at afklare og forberede eleverne i forhold til et efterfølgende arbejdsliv, og derfor har eleverne base på værkstederne igennem hele uddannelsen. Vi tilpasser praktik og undervisning løbende, så der hele tiden er sammenhæng mellem den praktiske læring på værkstederne og den mere skolebaserede læring, der foregår i undervisningstimerne.

Personale

Klik her for at se personaleoversigten.

Nyhedsservice

Abonnér på nyheder fra hjemmesiden.

Printet fra /STU