AKU-center Højagergaard

Køkken

Buffet 1

I køkkenet laver vi sund mad til alle på Højagergaard. Vi har det økologiske sølvmærke (60-90% økologi) og bruger også økologiske grøntsager fra egen avl. Højagergaard er selvforsynende med bær og meget grønt, så vi sylter derfor også fx rødbeder og asier og laver vores eget marmelade.

Køkkenet er det eneste værksted på Højagergaard, der to gange om dagen har deadline - nemlig til formiddagspausen og til frokost.

Som beskyttet medarbejder i køkkenet kan man arbejde med madproduktion inden for: Smørrebrød, sandwich, varm mad, salatbar, bagning af boller og kager. 

I køkkenet er det også muligt at øve kundebetjening, brug af kasseapparat og dermed øve pengeforståelse.

I køkkenet stiller vi høje krav til hygiejne og har derfor mange rengøringsopgaver, da vi gerne vil beholde vores Elite Smiley. Det er derfor vigtigt, at man som beskyttet medarbejder eller STU-elev i praktik møder ren op hver dag og benytter sig af vores arbejdstøj - T-shirt og forklæde og fodtøj, som kun bruges i køkkenet.